Älgsafari i Skinnskatteberg

Älgsafari

Älgsafari på sommaren passar både naturintresserade och som konferensaktivitet. Foto: Lars Gabrielsson

 

Följ med ut på en spännande och lärorik helkväll för att spana efter älgar och andra djur. Vi äter middag vid lägerelden och vandrar sedan under några timmar i skogen tillsammans med en kunnig guide. Vi ser alltid älgar och andra djur!

 • Möt vilda älgar i sin naturliga miljö – vi har sett älgar på varje tur sedan 2002
 • Vandra i skogen med kunnig guide
 • Ät kvällsmat utomhus i skogen
 • Lär dig locka på älg
 • Chans att se andra djur såsom skogshare, rådjur, trana, ugglor, varg, lodjur

Våra guider har en alldeles speciell förkärlek till detta ståtliga djur. Med stor hängivelse förmedlar de sina kunskaper om älgens liv. De visar också hur vi kan kommunicera med älg i olika situationer med hjälp av lockrop, något som kan komma väl till hands under kvällen.

 

Boka online här

 

Program för älgsafari

Vi möts upp under sen eftermiddag och beger oss till en närliggande sjö i ett naturreservat där vi slår oss ner vid en lägerplats.

Guiden berättar om älgarna i det här området och vad vi har chans att se. Sedan vandrar vi en timme i fin gammal tall- och granskog och tittar efter spårtecken från älgar och andra djur.

Vi vandrar tillsammans bortom stigarna i en skog som är täckt av mossa och blåbärsris, vi kallar det älgens vardagsrum. Tillbaka vid lägerplatsen tänder vi en eld, spanar ut över tjärnen och njuter av naturens lugn. Guiden dukar upp en middag med rökt lamm, alternativt halloumi i tunnbröd med grönsaker, hembakat fröknäckebröd, chokladkakor, lokalbrygd öl, rabarbersaft, kaffe och te, allt ekologiskt. Strax innan skymningen tar vi minibussen och åker sakta för och leta älgar i ett älgrikt område. Våra guider är erfarna och vet hur de ska leta. Det gör att vi normalt ser flera älgar under en kväll. Med stämningen på topp efter en mysig middag hoppas vi få se älgarna i skymningsljuset och komma hem med fina och minnesvärda upplevelser. Vi har också chans att se andra djur som rådjur, räv, grävling och det har hänt att vi har sett varg och lodjur även om det så klart inte är något att räkna med. Tranor, ugglor och andra fåglar kan också vara fina att spana på. Under kvällen gör vi flera stopp med minibussen och tittar bland annat på solnedgången vid en stor sjö.

När det blir mörkt avslutar vi turen och beger oss sedan tillbaka till civilisationen.

 


Priser
 (giltiga t.o.m. 31 oktober, 2016)

 • Vuxen 1450kr
 • Student 1250kr (max 26 år)
 • Barn 725kr (t.o.m. 15 år)

Inkluderat: Guidad tur, kvällsmål.

Boende: Den här turen inkluderar inte boende, men du kan boka boende här.

Datum: Se vår bokningskalender för fasta turer under april – september. Turen kan även genomföras på andra datum under april – september vid minst 4 personer.

När är det bäst: April – oktober är vanligtvis en bra tid för älgskådning även om det kan variera även under den perioden. Från juni och framåt är det större chans att se älgtjurar med horn.

Tider: Turen startar och slutar beroende på säsong enligt följande. Det är viktigt att du kommer i tid. Ring oss om du blir sen.

 • 1 april – 15 maj: kl 17 – 22
 • 16 maj – 10 juni: kl 18 – 23
 • 11 juni – 15 juli: kl 18:30 – 23:30
 • 16 juli – 31 juli: kl 18 – 23
 • 1 aug – 31 aug: kl 17 – 22
 • 1 sep – 30 sep: kl 16 – 21

Plats: Den här turen startar och slutar vid Kolarbyn Ecolodge utanför Skinnskatteberg.

Övrigt: Rekommenderad lägsta ålder är 8 år. Deltagare måste kunna vandra i skogen utan svårigheter. Längden på vandringarna beror på var djuren befinner sig för tillfället. Svårighetsgraden är medium. Vi kan komma att gå upp till 1 timme i ojämn terräng utan stigar, men det blir ofta många stopp längs vägen. Notera att eftersom vi ofta har utländska deltagare med på våra turer så sker guidningen mestadels på engelska.

Gruppstorlek: Max 7 deltagare per guide. Med 2 guider kan det bli upp till 14 deltagare.

 

Boka online här

 

 

Loading
Center map
Traffic
Bicycling
Transit
Google MapsGet Directions