Om oss

Photo: Marcus Westberg guides

Photo: Marcus Westberg

WildSweden är en prisbelönad arrangör av guidade turer med fokus på vilda djur i Sverige. Vi har 10 års erfarenhet av att skapa minnesvärda och lärorika upplevelser som älgsafarivargsafaribäversafaribjörnsafari och tjäderspel. De senaste 10 åren har vi tagit emot naturintresserade personer från Sverige och hela världen för att uppleva vilda djur på riktigt.

 

Fakta om WildSweden

WildSweden är ett koncept som ägs och drivs av det svenska ekoturismföretaget Skogens Konung AB. Skogens Konung grundades av Marcus Eldh 2003 och sysselsätter idag två heltidsanställda och flera guider som hyrs in vid behov.

Företagsnamn: Skogens Konung AB

Organisationsnummer: 556838-1064

Postadress: WildSweden, Tallvägen 6, 79015 Sundborn

Antal anställda: Två heltidsanställda och ett varierande antal guider som hyrs in vid behov.

>> Våra guider

 

Affärsidé & vision

Vår affärsidé är att erbjuda guidade turer med fokus på vilda djur i Sverige. Vår vision är att erbjuda naturupplevelser i världsklass och att vara en förebild för utvecklingen av naturturism i Sverige.

>> Omdömen från våra gäster

 

Hur allt började

Marcus Eldh är grundare till WildSweden. Det här är Marcus historia hur allt började:

Det började med att jag reste runt i Sydostasien under 2002. Efter en lång cykeltur genom Laos, Vietnam och Kambodja hamnade jag till slut på Sumatera i Indonesien. Eftersom jag var intresserad av natur så blev det så att jag hängde på en guide på Orangutang-safari i en by som heter Bukit Lawang. Regnskogen och orangutangerna var så klart både spännande och imponerande men det som inspirerade mig allra mest var de som skapade själva upplevelserna, naturguiderna. De var ofta yngre bybor som verkade trivas med sina jobb och fick ta hand om gäster från hela världen som kom för att uppleva orangutanger och andra vilda djur. Ungefär som att en amerikan skulle komma till Sverige för att titta på älgar tänkte jag, fast älgar är ju inte lika spännande som orangutanger och så har vi ju ingen djungel heller!’

När jag kom hem till Västerås gick jag direkt in på turistbyrån för att se på vilket sätt de lockar dit turister. När jag stod där inne och bläddrade i en broschyr om Västmanland så råkade jag höra att ett par från Österrike som frågade var de kunde se vilda älgar. Jag spetsade öronen och blev väldigt www.buydiazepamtop.com förvånad när jag fick höra att de blev rekommenderade att åka till Skansen! Jag kommer ihåg att jag tänkte på guiderna i Sumatera och att skogens ju är  full av älgar, så varför skickar vi turisterna till en djurpark i Stockholm? Det var då jag bestämde mig för att börja med älgsafari!

Några dagar senare lånade jag min mammas bil och begav mig till Västmanlands norra länsdelar, kring Skinnskatteberg. Där såg jag tre älgar och tänkte att det där med att hitta älgar, var ju inte så svårt. Frågan är hur jag hittar någon som vill följa med? Inom ytterligare några dagar hade jag lagt upp en enkel webbplats där jag erbjöd älgsafari i Skinnskatteberg. Någon vecka senare hade jag min första bokning från en ryss och ett österrikiskt par. Jag hade min första tur inbokad! Turen gick faktiskt riktigt bra och vi lyckades se fem älgar den kvällen.

När jag vaknade upp nästa morgon insåg jag att jag hade startat en ny karriär som viltskådningsguide, och detta tack vare orangutang-guiderna i Bukit Lawang! Det här var alltså hösten 2002, och sedan dess har jag inte gjort något annat.

Marcus Eldh, grundare av WildSweden


 

Utmärkelser och priser

WildSweden har mottagit flera fina utmärkelser för vårt arbete med ekoturism.

 

Stora turismpriset 2015

Stora turismpriset

WildSweden vann Stora Turismpriset i Sverige 2015. Priset på 100 000 kronor delades ut i Stockholm av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och Tillväxtverket.

Motivering:

”Vinnaren är ett föredöme för svensk turismutveckling genom att visa vägen för hur man med små resurser kan samproducera och paketera kunskapsintensiva naturupplevelser. Företaget har nått en hög internationaliseringsgrad med framgångsrika metoder för export. WildSweden bedriver ekoturism hela året i stora delar av landet.”


National Geographics - 50 tours of a lifetime

50 tours of a lifetime 2015 – by National Geographic Traveler

We are proud to say that our Wolf tracking tour was listed as one of 50 tours of a lifetime 2015.


Grand Travel Award 2009

Grand Travel Award

2009 tilldelades WildSweden Grand Travel Award för årets ekoturismföretag i Sverige. Utmärkelsen delas ut av Travel News magazine i samarbete med Ekoturismföreningen.


Trip Award 2008

Trip Award

2008 tilldelades WildSweden Trip Award för årets uppstickare inom besöksnäringen i Sverige. Utmärkelsen delas ut av Rese- & turismnäringen i Sverige, RTS.


Nature's Best

Naturens Bästa

WildSweden är godkänd ekoturismarrangör enligt kvalitetsmärkningen Naturens Bästa sedan 2005.


 

>> Läs mer om hur vi jobbar med ekoturism här!