Ekoturism

Photo: Emil Dahlander

Photo: Emil Dahlander

En guidad tur med WildSweden är mer än bara ett äventyr och en oförglömlig naturupplevelse. Det är också ett viktigt bidrag till bevarandet av vilda djur och till utvecklingen av landsbygden.

 

Vi har fått fina priser!

WildSweden har fått flera fina utmärkelser. Vi blev tilldelade Grand Travel Award som årets ekoturismföretag 2009 och Årets turismentreprenör i Sverige 2008.

Vår finaste utmärkelse är Certificate of Excellence 2014 via TripAdvisor. Där är det helt och hållet nöjda kunder som lämnat goda omdömen som gjort att vi fått utmärkelsen. Vi hoppas så klart att vi ska få samma utmärkelse varje år.

Sedan 2005 har WildSweden varit en godkänd ekoturismarragör enligt Naturens Bästa, certifierad av Svenska Ekoturismföreningen.

 

Hjälp oss att bevara vilda djur

Hållbar och ansvarstagande turism är räddningen för många arter och naturtyper. Naturturister kan bidra till att ge djur och natur ett ekonomiskt värde genom att skapa jobb och inkomster.

Världsnaturfonden sammanfattar detta bra:

Responsible travel is important to conservation. It has evolved into a viable way to create jobs, and promote the value of nature and wildlife while keeping environmental impact low. Immersive travel also has the power to educate, inspire and advance the cause of conservation through the everyday traveler. /WWF

 

Hjälp oss utveckla mer ekoturism

Vi arbetar aktivt med att utveckla fler nya ekoturismprojekt och verksamheter runtom i Sverige. Sedan 2005 har WildSweden’s grundare Marcus Eldh hållit mer än 100 föreläsningar och workshops runtom i Sverige och Norge.

>> Läs mer om våra föreläsningar & workshops inom turismutveckling

 

Klimatkompensering

Vi kompenserar för alla utsläpp från våra minibussar och flygresor varje år. Det gör vi genom att stödja olika projekt inom energieffektivisering, återplantering av träd och förhindrad avskogning i utvecklingsländer. Läs mer om hur klimatkompenseringen går till på ZeroMission.

 

Tack för din hjälp!

Bara genom att hänga på en av våra turer så bidrar du till at stödja vårt pågående arbete. Tack för ditt bidrag!

 

>> Läs mer om WildSweden – hur allt började